nws-jv-oeuvrecatalogus

Expositie ‘Jan Verschoor: Het Sieraad’ in het Museumhuis
In het Museumhuis dat grenst aan Museum Jan van der Togt wordt vanaf 2 december 2017 een bijzondere expositie gehouden: ‘Jan Verschoor: Het Sieraad’.

De sculpturen van beeldend kunstenaar Jan Verschoor worden gekenmerkt door hun perfecte balans en harmonie in vorm, kleur en materiaalgebruik. Verstilde beweging. Ruimtelijke schoonheid.

In de tentoonstelling ‘Jan Verschoor: Het Sieraad’ toont de kunstenaar zijn creatieve en ambachtelijke meesterschap opnieuw in de vorm van prachtige kleine kunstobjecten. Vrije dynamische vormen van een bijzondere schoonheid. Uitmuntend geschikt voor de kunstbeleving in de intieme omgeving waartoe het Museumhuis uitnodigt. Jan Verschoor geeft met deze expositie een nieuwe dimensie aan het begrip sieraad: esthetische objecten voor het interieur. ‘November Sieradenmaand in Nederland’ krijgt hiermee dus als het ware een kleinschalige, inspirerende voortzetting.

De tentoonstelling ‘Jan Verschoor: Het Sieraad’ is te zien in het Museumhuis tijdens de openingsuren van Museum Jan van der Togt en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Jan Verschoor.

nws-jv-oeuvrecatalogus

Oeuvrecatalogus Jan Verschoor
Als Vriend of trouwe bezoeker van Museum Jan van der Togt bent u waarschijnlijk ook een bewonderaar van het werk van beeldend kunstenaar Jan Verschoor. Misschien bent u zelfs wel in het bezit van een of meerdere kunstwerken van Jan.

De Stichting Jan Verschoor stelt zich ten doel het werk van Jan Verschoor onder de aandacht van het publiek te brengen, o.a. door middel van publicaties en door exposities mogelijk te maken.

Een van de plannen van de Stichting Jan Verschoor is een digitale oeuvrecatalogus van de werken van Jan Verschoor samen te stellen. Dankzij de medewerking van Museum Jan van der Togt is de basis van deze catalogus al gelegd, namelijk de beschrijving van het werk van Jan dat tot de collectie van het Museum behoort. Wij stellen het erg op prijs als particuliere bezitters van werk van Jan ook willen bijdragen aan de totstandkoming van deze catalogus.

Daarom ons verzoek: wilt u, als u tot de Jan Verschoor kunstbezitters behoort, een e-mail sturen aan Pim Mager (bestuursvoorzitter Stichting Jan Verschoor) via pimmager@gmail.com, liefst met als bijlage een foto van het werk? We nemen dan contact met u op. U kunt te zijner tijd vanzelfsprekend aangeven of u anoniem (‘in particulier bezit’) of met uw naam in het bestand wilt worden opgenomen.

nws-jv-jan-verschoorzaal

Jan Verschoorzaal in Museum Jan van der Togt
Jan Verschoor is 25 jaar lang directeur geweest van Museum Jan van der Togt, in feite dus vanaf de oprichting van het museum in 1991. Om hem te eren voor deze verdienste heeft het museum een zaal in de nieuwbouw de ‘Jan Verschoorzaal’ gedoopt. Deze onthulling heeft plaatsgehad tijdens de feestelijke heropning van het museum in september 2016.

nws05-jv-ode-aan-jan-verschoor

Ode aan Jan Verschoor in de Schouwburg Amstelveen
Als eerbetoon aan Jan Verschoor en om hem te danken voor zijn inzet voor de Amstelveense samenleving wordt vanaf oktober 2016 in de Schouwburg Amstelveeen een fototentoonstelling gehouden van zijn werk zoals dat was tentoongesteld in Kasteel Keukenhof (najaar 2015).
Een (foto)verslag van de opening van de tentoonstelling is te vinden op Amstelveenweb.com.
Nadere informatie over de fototentoonstelling is te lezen in deze tekst, geschreven door Ruud Lapré (auteur beeldende kunsten en bestuurslid van Stichting Jan Verschoor).

nws04-jv-keukenhof

Tentoonstelling ‘Jan Verschoor: Verstilde beweging’ op Landgoed Kasteel Keukenhof
Van 13 september tot en met 29 november 2015 exposeert beeldend kunstenaar Jan Verschoor op Landgoed Kasteel Keukenhof met de tentoonstelling ‘Verstilde beweging’. Zie verder de activiteitenpagina van deze website.

nws03-jv-voorzitter

Pim Mager volgt Piet van den Heuvel op als voorzitter van Stichting Jan Verschoor
In de bestuursvergadering van 20 maart 2015 heeft Piet van den Heuvel na twaalf jaar afscheid genomen als voorzitter van Stichting Jan Verschoor. In het verleden was hij onder meer wethouder en locoburgemeester van Amstelveen. Daarnaast is hij medeoprichter van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Hij wordt als voorzitter opgevolgd door Pim Mager, emeritus hoogleraar Medische Natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en sinds 2014 bestuurslid van de Stichting Jan Verschoor. Ook adviseert en ondersteunt hij het Museum Jan van der Togt bij het opzetten van een kunsteducatieprogramma.

nws02-jv-culturele-anbi

culturele ANBI-status voor Stichting Jan Verschoor
De Belastingdienst heeft positief gereageerd op het verzoek van Stichting Jan Verschoor om aangemerkt te worden als culturele ANBI. Het bestuur van de stichting is bijzonder blij hiermee omdat dit vooral voordelen heeft voor donateurs van de stichting. Voor particulieren en bedrijven die schenken aan een culturele ANBI geldt een extra giftenaftrek. Meer informatie over dit belastingvoordeel vindt u op de website van de Belastingdienst.