FB-logo
act05-jv=25-jaar-jan

act05-jv=25-jaar-jan

Tentoonstelling ‘25 jaar Jan’ in Museum Jan van der Togt

Aan de oprichting van Museum Jan van der Togt in 1991 ging een jarenlange vriendschap vooraf tussen Jan Verschoor en Jan van der Togt, voormalig directeur van de Tomado-fabrieken. Van der Togt verzamelde niet alleen kunstwerken van Verschoor, maar liet zich ook door hem adviseren bij het uitbreiden van zijn collectie die de basis zou vormen van het museum.

Het 25-jarig bestaan van Museum Jan van der Togt werd gevierd met onder andere de tentoonstelling ‘25 jaar Jan’. Het werk van Jan Verschoor had in deze expositie vanzelfsprekend een prominente plaats gekregen, zoals te zien is op de foto’s hiernaast.

act06-jv-atelier-jan-verschoor

Atelier Jan Verschoor

Het atelier van Jan Verschoor is op afspraak te bezoeken! Prima te combineren met een bezoek aan het Museumhuis en het vernieuwde Museum Jan van der Togt (zie website voor contactgegevens). Zie de foto's hiernaast voor een impressie.

act03-jv-keukenhof

Jan Verschoor: Verstilde beweging – sculpturen & objecten

In 2015 was het werk van kunstenaar Jan Verschoor te zien in de historische omgeving van Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse. Het landgoed met het kasteel is, zoals de meeste buitenplaatsen, altijd al een broeiplaats en presentatieplek geweest voor kunst en cultuur.

De hedendaagse kunst van Verschoor wilde een verbintenis aangaan met de geschiedenis van kamers en torens van het gebouw, met zichtbare vormen uit de afgelopen eeuwen. Voor het eerst werd zijn kunst getoond in een dergelijke klassiek-historische setting. De expositie omvatte een dwarsdoorsnede van Verschoors oeuvre met zowel ouder als meer recent werk, maar ook een aantal nieuwe stukken, speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. In totaal ruim 25 werken, waaronder een aantal bruiklenen van de Stichting Jan Verschoor.

Een prachtige impressie van de tentoongestelde werken vindt u hiernaast.
De catalogus die ter gelegenheid van deze expositie is samengesteld is nog verkrijgbaar in Museum Jan van der Togt, Amstelveen.